Verhit de kokosolie of ghee, draai de vlam laag en strooi er het komijnzaad in, en bak tot deze goudbruin wordt.
Voeg de gemalen koriander, kurkuma, zwarte peper en asafoetida toe en bak alles nog een paar seconden.
Voeg dan meteen de aardappelblokjes toe. Roer de aardappelen goed door het kruidenmengsel.
Doe er nu de bloemkool bij en bak alles kort en blijf ondertussen goed roeren.
Voeg dan het water toe en doe een deksel op de pan om het stoom vast te houden.
Laat alles ongeveer 10 minuten koken (zo nodig wat water toevoegen), tot de groenten gaar zijn.
- Het is belangrijk dat er zich altijd een bodempje water in de pan bevindt. Maar niet te veel, want dat maakt de curry ‘waterig’.
Voeg de laatste vijf minuten de doperwtjes toe.
Haal de pan van het vuur, voeg (desgewenst) de yoghurt, het zout en de garam masala toe en roer voorzichtig.
Garneer met de verse koriander.